Blodsarvet 3 – Vår 2013

Jag vet. Det är långt fram i tiden. Jag hade hoppats på en release åtminstone under 2012, men nu är det i alla fall bestämt. تحميل لعبة دومينو Det har varit lite struligt med kontrakt osv, så inget redigeringsarbete har ännu påbörjats – därav det långt framsatta releasedatumet. go fish Jag hoppas att ni som redan väntar orkar vänta…. vad blir det, ett och ett halvt år till?

Jag önskar att jag hade kunnat skynda den här processen. Tyvärr ligger det inte i mina händer. الدوري السعودي النسائي Jag kan bara skriva böcker.

Tack för alla uppskattande kommentarer. Jag hoppas att lyckas återgälda dem med en underhållande avslutning på trilogin. Den känns bra. Förhoppningsvis är den värd all väntan =)

/Henrik

Bookmark the permalink.

55 Responses to Blodsarvet 3 – Vår 2013

 1. jonathan karlsson says:

  Den här boken e så grymt bra att den tävlar med 1 platsen med arvtagaren!!!!

 2. Erika says:

  Varse god jag har en fråga, min kompis sa något om att det kommer en fortsättning på Krigahjärta och Isöhäxa, är det sant kommer det en tredje?
  P.S det var mina kompisar som skrev den 10 maj

  • Henrik Larsson says:

   Javisst Erika, läs det senaste inlägget om Profetens Tid för mer information. /Henrik

 3. anonym says:

  JAG ÄLSKAR DIG OCH VILL HA DIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. anonym says:

  JAG ÄLSKAR DIG OCH DINA BÖCKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Ronny says:

  Nu är det bara ett år kvar till tredje boken av Blodsarvet kommer ut! Går åt rätt håll! =) Hoppas att du har det bra under tiden, Henrik!

  Mvh
  Ronny

 6. Jimmy says:

  Första gången i mitt liv faktiskt som jag väntar på att en bok ska komma ut. 🙂
  Men med tanke på de andra böckerna så är det väl värt det

 7. Jonas says:

  Den som väntar på något gott……. 🙂

 8. Erik says:

  Boken är över lag väldigt bra skriven, men det som jag tycker bäst om när jag jämför med andra fantasys är att denna inte innehåller någon direkt magi eller konstiga sagoväsen! väldigt uppskattad bok!
  Tack. Erik.

  • Henrik Larsson says:

   Tack själv Erik,

   Jag tycker det skrivs för lite low fantasy. Och även de böcker som kanske startar i lowfantasymiljö tenderar att sluta i highfantasy i alla fall (typexempel A game of thrones). Jag har inget emot drakar och dylikt, men man behöver dem inte för att skapa hjältesagor.

   Mvh
   Henrik

 9. adam johansson says:

  Jag läser många liknande serier men den här e nog den bästa 😀

 10. Alfred says:

  Hej, jag kom mest hit för att ta reda på release datumet. Men nu när jag såg att man kunde kommentera vill jag bara berätta att serien krigarhjärta är min favorit, jag läser mycket i den stilen. Men krigarhjärta tar priset, du har gett serien en egen karaktär som får den att stå ut från mängden.

  Det som är så bra med krigarhjärta enligt mig är de häftiga ”scenerna”, storyn och detaljerna.

  Mvh Alfred johansson 17 år.

 11. Mikaela says:

  Oroa dig inte. Helt klart värt att vänta på. 😉

 12. Anna says:

  Hallå HÄJ! Jag älskar Krigarhjärta och Isöhäxan, kan knappt vänta på den tredje!
  Vet du om Isöhäxan kommer komma ut som inbunden när 3an kommer ut? Eller innan det? Och kommer 3an som inbunden? Jag är nämligen en sån där nörd som vill ha alla lika, och helst som inbundna.. Haha. 😉
  Grymma böcker!

  • Henrik Larsson says:

   Hej Anna,

   Tack så mycket för uppskattningen! Det är lite oklart ännu om det kommer att komma fler inbundna Isöhäxan. Men kommer de så kommer de i samband med att trean släpps. Det är inte nördigt att vilja ha en serie i samma format. Det är stil =)

   Mvh
   Henrik

 13. Sofia says:

  Henrik, den 3e boken är helt klart värd att vänta på! Blodsarvet-serien är hittills de bästa böckern jag läst, så jag väntar gärna på nåt som är så bra! Jag hoppas verkligen att du fortsätter skriva och att dina framtida böcker även kommer ut i bokhandlen för du är verkligen en författare i världsklass! Önskar dig all lycka 🙂

  /Sofia

 14. Mattias Larsson says:

  Måste säga det Henrik att dina två böcker måste nog stå i toppen bland alla de fantasy böcker jag läst. Skulle tro att det sena utsläpps datumet bara gör att man kommer tycke bok serien blir ännu bättre.
  Mvh Mattias Larsson

 15. Cecilia says:

  Hej Henrik!

  Det var faktiskt ett tag sedan jag läste de två första delarna. Jag har hunnit läsa några böcker sedan dess. Men din serie kan jag bara inte glömma!
  Jag kollar in här på sidan då och då för att uppdatera mig.
  Jag lånade de två första delarna på biblioteket men jag älskar dem på ett helt annat sätt än vad jag har gjort med någon annan serie (och jag är ett stort fan av Harry Potter) så jag har bestämt mig att jag ska ha böckerna!
  Antingen köpa dem själv eller önska mig i julklapp och födelsedagspresent.
  Visst känner man en liten besvikelse att man måste vänta ända tills 2013 men när vi väl är där på releasen är jag helt säker på att väntan kommer att vara värd det!
  Jag är helt säker på att det kommer vara blodsarvet del 3 som jag sitter i solstolen och läser på sommarlovet innan jag börjar gymnasiet!

  Tack för att du har delat med dig av dessa underbara böcker och släppt in oss i din värld i livgård med Erik, Vanja och de andra! Tack! 🙂

  Med vänlig hälsning, Cecilia 🙂

 16. Lisa says:

  Kul att trean kommer snart! läser tvåan just nu men har snart läst ut den. det är inte alltid man hittar bra böcker (som blodsarv serien) så det är kul när det finns mer en en!

 17. Johan says:

  Skönt att äntligen ha ett datum. Ta din tid bara, det är värt att vänta på.

 18. Robin says:

  Henrik du som författare har ju mycket att säga till om. Om inte förlaget skyndar sig så säger man bara att jag går till ett annats som verkligen kan ta fram allt snabbare.. om inte du redan är bunden sen förra böckerna:P

  Men varför har de tagit sådan tid?? Vet om flera författare som de bara tar 1 år innan bökerna kommer ut:P så Varför denna tid??

  Mvh
  Robin

  • Henrik Larsson says:

   Hej Robin, jag har bara gett ut böcker på Bonnier-Carlsen så jag har inget att jämföra med. Mina kontrakt hittills har alla varit på 18 månaders tidsrymd mellan kontrakt och bok i affär.

   Mvh
   Henrik

 19. Lisa says:

  Vet du föresten när det kommer ett omslag till boken? 🙂

  • Henrik Larsson says:

   Hej Lisa,

   Jag kan knappt vänta jag heller =) Omslag är inte ens påtänkt ännu, vi får se när förlaget sätter igång med det. Framsida och baksida på boken äger förlaget helt och hållet så det kan jag inte påverka.

   Mvh
   Henrik

 20. Lisa says:

  Yay, äntligen ett ”ungefär” datum!! 😀 Kan knappt vänta tills jag får boken!

 21. Marcus says:

  Oj, det var väldigt länge.
  Jag var inne på SF-bokhandeln idag och såg dina böcker i hyllan och kom på att jag skulle kolla hur det går med tredje boken. Jag läste båda tidigare strax efter deras respektive utgivningsdatum. Så jag tog fram telefonen och i sökningen så såg jag: ”Blodsarvet 3 närmar sig” och blev väldigt glad. Inte förrän nu ikväll såg jag denna posten och blev såklart mycket besviken. Men jag väntar snällt, den här avslutningen får man ju inte missa! 🙂

  • Henrik Larsson says:

   Hej Marcus,

   Ja, jag trodde/hoppades att boken skulle släppas betydligt tidigare. Men som jag har skrivit tidigare här, det ligger inte i mina händer tyvärr. /Henrik

 22. Toni says:

  behöver du test läsare ? =P

 23. Calle says:

  Väntar med spänning på 3:e delen 🙂 Finns det möjlighet att få ett mail ett par dagar innan den släpps så att man kan förhandsboka?

  • Henrik Larsson says:

   Hej Calle,

   När boken får ett ISBN-nummer och läggs ut på internetbokhandlarna så brukar man kunna förhandsboka hos dem. De har säkert nån mailfunktion också. Jag säljer dock inga böcker personligen om det var så du menade.

   Mvh
   Henrik

 24. nils says:

  hur mycket extra behöver man betala för orginal utgåvan?? 😀 😀 😀 😀

  • Henrik Larsson says:

   Det behöver du inte betala något extra för Nils. Första utgåvan kommer säkerligen finnas ute ett tag. Jag är inte som Zlatan och säljer slut på 100000 böcker första dagen om man säger så =) /Henrik

 25. Erik says:

  Kan man få lite mer smakprov snart?

  Men annars så är dina böcker helt klart de bästa jag har läst, någonsin!

 26. nils says:

  (sigh) 2013? det var ganska långt fram i tiden med tanke på att du redan skrivit färdigt boken, (drar slutsats att du har det). aja vad gör det? lite extra väntan gör väll inte jätte mycket skada!!!!! dina böcker e värda att vänta på henrik.

  jag undrar också vad din bok som du gör nu handlar om?! handlar den om nutiden? framtiden? space things? e den en bok eller kommer den bli en serie som blodsarvet?
  och vad kommer den heta? så att man vet vilken bok man ska köpa senare menar jag.

  //mvh nils

  • Henrik Larsson says:

   Hej Nils,

   Japp, boken har varit färdig sedan i somras. Bollen ligger inte hos mig längre, så att säga.

   Det som jag skriver på nu är också fantasy, men i en tidsperiod som ungefär kan jämföras med tidigt 1900tal. Huvudpersonen är en ohelig, dödsdömd spiritist som blir erbjuden en benådan med villkoret att han låter kyrkan träna honom till en spion (det är kyrkan som styr världen han lever i). Samma kyrka jagar vanligtvis spritister, men de har fått en fiende som de behöver huvudpersonens hjälp med att finna.

   Planen är att det ska bli en fristående bok. Arbetstiteln är för tillfället ”Flock”.

   Om den blir utgiven, eller om den ens blir klar, får framtiden utvisa =)

   Mvh
   Henrik

 27. Frida says:

  Jag kan säga att jag orkar vänta! 😀

 28. Ronny says:

  Oj, det var långt fram. Hade hoppats på att få den som en sen julklapp… =/ Men klart att man väntar! Hur kommer det sej att redigeringsarbetet har fått vänta? Hänger det ihop med kontraktet? Eller det har bara tagit all ork att kämpa med att få ordning med kontraktet? Har läst elva böcker av ”Sanningens svärd” under tiden jag har väntat på tredje boken av Blodsarvet. Dock tröttnat lite på den serien nu. Så jag såg mycket fram emot att läsa om Erik och hans äventyr. Men men, våren 2013 kan inte bli något annat än bra iaf! =) Ha det bra Henrik (tittar in här lite då & då, och kollar efter uppdateringar). Ge oss nu en grande avslutning på Blodsarvet! Mvh Ronny

  • Henrik Larsson says:

   Hej Ronny,

   Redigeringsarbetet har inte startat helt enkelt för att det inte har blivit klart med kontraktet förrän nu, och i kontraktet skriver förlaget under på att boken ska komma ut inom 18 månader. I det här fallet vill de alltså maxa den tiden eftersom boken är så lång. Det bra med det är att boken inte kommer att skyndas ut på något sätt. Ettan och tvåan har haft lite stavfel och annat småtjafs. Förhoppningsvis försvinner allt sånt från trean nu.

   Mvh
   Henrik

 29. Felix says:

  2013!? Orkar inte vänta så länge :(. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge antar jag. Hoppas den blir lika bra som de andra två för de är några av de bästa böckerna jag har läst! Fortsätt med det bra jobbet 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.