Extra smakprov – Blodsarvet 3

Jag hade tänkt nöja mig med tre små smakprov innan sista delen av Blodsarvet släpps, men på grund av dröjsmålen så lägger jag in ett fjärde. Hoppas att det får väntan att kännas lite kortare =)

”Styrbjörn?” sade jag med en så lugn och sansad röst som jag kunde frammana. Det fanns inga faror här. Han var min vän och jag hade kommit för att hjälpa honom. ”Det är jag, Erik. Hur mår du?”

Inget svar. Han fortsatte att stirra upp mot stjärnorna. Jag fortsatte långsamt framåt, och var endast några steg ifrån honom när jag upptäckte att han inte var ensam. Han hade någonting i famnen, en människa, och det fanns ytterligare en kropp på klippan alldeles intill honom. Om någon av kropparna fortfarande innehöll en vård var omöjligt att avgöra.

Plötsligt talade han. Det kom så plötsligt och oväntat att jag ryckte till och stannade upp. فريق مان سيتي ”Någon med dig. Vem?”

”Tvy”, sade jag. ”Det är Tvy. Du känner honom. Han är vår vän.”

Ny tystnad. Styrbjörn hade ännu inte rört sig ur fläcken. Hans ansikte var vänt uppåt, och jag kunde se ångan från hans tunga andetag avteckna sig mot natthimlen. العاب بطاقات Det verkade som om han var smått andfådd. رياضة يورو 2024 Han kunde inte ha suttit här länge.

”Styrbjörn”, försökte jag. ”Du kan inte sitta här. Du måste …”

”Tvy bra pojke. Inte bör vara här. Den Svarte hungrig i natt.”

För att vara Häxan talade han ändå ganska mycket.

Bookmark the permalink.

21 Responses to Extra smakprov – Blodsarvet 3

 1. Peter says:

  Hej

  Ja visst mena jag över dröjsmålet.

  Må väl. Skriv på….. 🙂

 2. Peter says:

  Hejsan

  Måste erkänna ett jag blev ledsen. Har väntat och väntat….. Måste erkänna att jag anser du är den främste av de svenska jag läst. Otroligt Bra! Tycker du kan jämföras med Robin Hobb ( Pseud), Katherine Kerr, David Gemmel mfl. Lycka till med ditt skrivande. ser fram emot del 3 samt kommande utgivningar av dig. Glad påsk

  • Henrik Larsson says:

   Hej Peter,

   Tack för dina ord. Jag antar att du menar att du blev ledsen över dröjsmålet? Hoppas att du blir nöjd med avslutningen när väntan är över =)

   Glad påsk!

   Henrik

 3. Nils says:

  tjena Henrik.
  jo jag vet att det här är sidan för serien blodsarvet, men kan du inte lägga upp ett av dina små ”smakprov” av din nya bok? jag tror att jag inte är ensam om att vilja veta lite mer om den.
  Mvh Nils.

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Nils,

   Den här sidan är inte alls bara för blodsarvet. Kul att du vill veta mer om mitt nya projekt, men det är för tidigt för att lägga upp något smakprov från det. Självklart kommer jag att göra det senare! /Henrik

 4. Oscar says:

  Hej Henrik!
  Måste först o främst säga att dina två första böcker är helt fantastiska! Bland det bästa jag läst (möjligtvis efter Tolkien hehe;)) och jag väntar med spänning på den tredje och sista, synd att den blir så försenad.. Jag tänkte fråga om du har nån speciell inspirationskälla till Blodsarvet, varifrån fick du namnen på alla platser och karaktärer osv?:)

  Mvh Oscar

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Oscar,

   Tack så mycket. Ja, Tolkien är väl ändå kungen va =)

   Inspirationen till Livgård har främst kommit från nordisk mytologi/medeltiden i Europa. Om du synar det noga kan du finna ganska många likheter. Specifika platser och karaktärer är dock helt påhittade (även om jag har svårt att tro att något kan vara 100% fantasi). Man stjäl undermedvetet från sådant man tycker om.

   Mvh
   Henrik

 5. Nils says:

  slaget vid/om söderland? Nordens fältåg?

 6. Sofia says:

  Hej Henrik! Jag tycker vekrligen om Blodsarvet och väntar förväntansfullt på sista delen. Har ni bestämt vad boken kommer att heta?

  • Henrik Larsson says:

   Hej Sofia,

   Jag har bara ett arbetsnamn fortfarande. Jag tycker det är perfekt, men förlaget är inte övertygat om att det är ett så bra namn. Med lite tänk så kan ni nog räkna ut vad det är =)

   /Henrik

 7. Joel says:

  Hej Henrik!
  Jag måste tacka för två, hittills jättebra böcker! Läser ”Isöhäxan” nu och är snart klar.
  Längtar efter tredje boken och hoppas att den blir lika bra som dom två tidigare. D
  Jag är en riktigt fantasy-älskare oc två av de bästa serierna jag har läst är ”sagan om drakens återkomomst”, ”Varbröder” och min personliga favorit ”Arvtagaren” och jag måste säga att denna serie delar utan problem denna topplista!
  Och nu över till frågan: Kommer du att skriva ytterligare böcker om Erik efter denna bok eller kommer du att börja med en ny karaktär? Isåfall är ju kanske Viljam ett bra val att skriva om, men det är ju upp till dig:)
  Hur som hälst, återigen tack för en bra serie:)

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Joel,

   Trevligt att höra att du jämför mig med de stora serierna =) Jag gillade också drakens återkomst väldigt mycket i början. Efter ca 5 böcker (engelska fulllängdsversioner) tycker jag att det började balla ur. Så många karaktärer att de fick ett kapitel var per bok typ… Jag orkade aldrig läsa till slutet faktiskt.

   Jag skriver helt ny fantasy nu. Livgård är jag klar med, åtminstone för stunden.

   /Henrik

 8. Carro says:

  Först och främst vill jag tacka för två bra böcker och jag hoppas att den sista blir lika bra. 🙂
  Jag skulle också vilja fråga om Nidhögg, Eriks svärd. Är det döpt efter ormen i den fornnordiska mytologin eller bara råkade det bli Nidhögg? 🙂

  • Henrik Larsson says:

   Hej Carro, och tack för din uppskattning. Ormen du tänker på heter förvisso Midgårdsormen, så kan jag inte säga att just Nidhögg är döpt efter den, men överlag är ju fornnordisk mytologi den största inspirationsskällan, och många ord/platser/gudahistorier m.m. liknar det vikingarna hade. Nordland är lite av ett förvrängt norden under medeltiden.

   Mvh
   Henrik

 9. jonas says:

  jag har en fråga som jag funderar över, ska det bli en triologi? eller kommer du lägga till en bok för att det inte är bra planerat, tänker nämligen på en viss författare som skrev om drakar.

  men om jag ska vara riktig ärlig så tänker jag inte så mycket på storyn i dina böcker utan mer på karaktärena, så det skulle vara kul att få en fortsättning om dom efter denna serien.

  hoppas bara förlaget ger ut den snart för annars kommer jag kanske glömma den. 🙁

  Tack………………///// jonas

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Jonas,

   Jo, det är en trilogi. Inga extraböcker efteråt. Som jag har skrivit här tidigare, om det kommer något mer från Livgård någon gång så kommer det vara en helt annan historia.

   Det är ju ett tag kvar till utgivning, så hoppas att du inte glömmer. Mvh Henrik

 10. Ella says:

  Och jag som hade hoppats på en release av sista boken nu ganska snart, tyckte det var ett tag sedan jag avslutade Isöhäxan. Men ingen fara, jag kommer inte tappa intresset! Mycket fascinerande och härlig läsning så här långt.

  • Henrik Larsson says:

   Tack Ella, jag vet att det är lång tid. Personligen brukar jag inte börja läsa bokserier förrän jag vet att alla finns att få ta i. Om man blir inne i det är det jobbigt o vänta =) /Henrik

 11. Sofia says:

  Det här är ju bara så spännande! Längtar! 🙂

 12. pontus says:

  Synd att den blir försenad, men än så länge har smakproven gjort mig fundersam vilket gör att ja längtar ännu mer efter boken men ja kan vänta för en såpass bra bok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.