Litet smakprov – Blodsarvet 3

Nu är jag mitt uppe i arbetet med sista delen av Blodsarvet. Det är långt kvar, men under resans gång tänkte jag dela med mig av några utvalda delar av texten. Förhoppningsvis retar det aptiten ytterligare för dem som väntar!

Nedan följer det första smakprovet. Notera att det är oredigerat material, vilket betyder att det kanske inte ens kommer att finnas kvar i det färdiga manuset. اسرار لعبة الروليت Och om det gör det så kommer det sannolikt att se annorlunda ut. يانصيب Nåväl, här kommer det.


Kasan och jag stannade upp helt inne i stormens centrum. Han fortsatte att muttra på sitt modersmål, sedan tog han tag om det svarta pilskaftet som stack ut ur hans buk och drog pilen rakt ur sin egen kropp. Han spottade på den blodiga spetsen, knäckte pilen på mitten och kastade den på marken vid sidan om sig. Kasan Uur blev farligare ju mer skadad han var. Det hade jag lärt mig den allra första gången jag mötte honom. ”Stenhäxor”, röt han. ”Man kan inte ens få ett ordentligt sår av dem.”

”Kan du rida?”

Han spottade igen. ”Den dag en träpil stoppar mig är samma dag som jag går med min sabel till smedjan.”

Det var en byronisk tradition att en krigare smälte ner sitt vapen då han lämnade sina krigardagar bakom sig. Kasan talade som om det ännu var åratal kvar till dess. الرياضية اون لاين I den stunden trodde jag honom.

Bookmark the permalink.

85 Responses to Litet smakprov – Blodsarvet 3

 1. Eli Nilssone Lockne says:

  Hej på dig, ännu en gång, min vän!
  Det är Eli igen.

  Hur går det med allt? Som jag förstår det så har du skrivit klart hela utkastet till den tredje boken? Jag har nu inhandlat den andra boken och har svårt att vänta på att få börja läsa.
  Innan jag hade råd att inhandla ”Isöhäxan” var mitt enda alternativ för att inte förlora känslan till den, att skriva något eget, vilket jag länge har velat gjort.

  Jag har en fråga.
  Om du nu inte har väldigt mycket att stå i och så vidare.
  Jag har börjat skriva något, jag gör det inte lätt för mig då jag inte gått igenom handling, viktiga händelser osv. Men det löser sig nog. Jag har bara börjat skriva och har inte kommit så långt in i min… (Vad du nu ska vara)

  Min fråga var. Skulle du vilja hjälpa en oerfaren naturar-grabb med lite tips och konstruktiv/destruktiv kritik? Skulle du ha tid, ork och lust att läsa några sidor och berätta lite för mig hur jag kan göra. Om något ska vara mer detaljrikt, om något inte ska vara så detaljrikt eller om jag gör helt fel. Något i den stilen?

  Jag förstår att du har mycket att göra med både bokförlag, agenter och annat jobb, så ett nej är fullt godtagbart.

  Fortsatt lycka önskar jag dig min vän.
  Låt inte oviktiga människor spilla din tid!

  MVH.
  Eli Nilssone Lockne

  • Henrik Larsson says:

   Hej Eli,

   Jag kan säkert läsa några sidor, men jag vill inte lova något. Jag mailar dig privat så kan du skicka över texten.

   /Henrik

 2. Eli Nilssone Lockne says:

  Goddag herr Henrik.
  Jag har nu under bara ett fåtal dagar läst ut den första delen i din trilogi, den har varit litet av en drog om jag ska vara ärlig. Jag måste säga att det du åstadkommit med denna bok är inte bara en väl skriven ”Fantasy”-roman, utan något så mycket mer. Du släpper den där invecklade, svår-betrodda ”superhjälte-fasonen” som är tämligen löjligt! Du gör det enkelt, hårt, kargt och rakt på sak. Men, du gör det medan sådan finess och med en sådan unik klang att man blir tagen. Att få en människa, utan att överdriva, rörd till tårar av alla dessa svek, problematiska situationer och förälskelser är icke en liten bedrift. Jag har alltid synat ”fantasy” som litet oseriösare än andra genrer, men med denna bok och med din skrift måste jag ta tillbaka denna tanke. Du har lyckats med något riktigt bra min vän och dina böcker är värda vartenda öre!

  Jag hatar att din saga kommer att ta slut, ändå kan jag inte förmå mig att läsa lugnt och sansat, ditt språk och ditt sätt att skriva får mig att kasta mig över orden, meningarna och tumla runt i sinnet som om jag brottades med en björn.

  Dina böcker är de böcker jag alltid velat läsa men aldrig har fått chansen att hitta fören nu.
  Jag önskar dig all lycka på vägen genom denna tredje bok och i framtiden.

  Farväl min vän.

  //Eli Nilssone Lockne

  • Henrik Larsson says:

   Hej Eli,

   Alla inlägg är roliga är läsa, men vissa värmer extra mycket. Det här var ett sådant. Att man lyckas beröra så som du säger är ju det bästa betyg man kan få. Tack så mycket för dina ord. Hoppas att du tycker uppföljarna är lika bra =)

   Mvh
   Henrik

 3. Roul Petersson says:

  Hej Henrik
  Hoppas att det är OK! att gilla dina böcker trots att man är född på 50-talet!?
  Jag tycker om att blanda olika genrer när det gäller bokläsandet.
  Läste ”Sagan om ringen” första gången mitten på 70-talet, och denna var för mig en dörröppnare in i denna typ av fictionvärld.
  Ser fram emot din tredje bok, vad vet man, snart kanske serien blir filmatiserad.
  Häftigt! Lycka till med bokskrivandet!
  mvh
  Roul
  Halmstad

  • Henrik Larsson says:

   Hej Roul!

   Självklart är det ok. Det är ju bara kul med lite äldre läsare! En filmatisering vore självklart grymt, men då krävs det nog liiite mer försäljning först, hehe.

   Mvh
   Henrik

 4. Sebastian Andersson says:

  Hej henrik! Först vill jag bara säga att jag bara älskar dina böcker jag fyller 13 på torsdag och jag vill gärna veta när del 3 kommer ut Mvh Sebastian Andersson

 5. Viktor says:

  Dina böcker är enkelt de bästa jag någonsin läst, du skriver med en så känsla och kreativitet, spänningen gör att man ALDRIG vill lägga boken ifrån sig. Jag lever mig in i boken och känner mig själv som karaktärerna känner sig. De här böckerna slår till och med sagan om ringen och då ska du veta att du har lyckats som författare.
  Längtar efter del tre och vet att den kommer bli minst lika bra som de två andra 😀

  //Viktor

  • Henrik Larsson says:

   Tack så mycket Viktor! Det var minst sagt glädjande ord, men jag vet inte om jag vågar hålla med =) Sagan om ringen är väl ändå untouchable? Visst, det finns kanske många böcker som är ”bättre”, men ringen är ju ändå ringen! /Henrik

 6. Fredrik says:

  Hej Henrik.

  Jag har aldrig direkt varit inne i böker men jag har aldrig läst bättre böker än blodsarvet det var samt att jag dick krigarhjärta när jag gick ut grundskolan som klassens elev det var inget specielt och jag längtar efter del 3 och jag undrar när del 3 kommer ut?

  • Henrik Larsson says:

   Hej Fredrik, och tack för dina ord. Jag har fortfarande inget givet datum för del 3. Det händer inte så mycket under semestertider =)

   /Henrik

 7. adnan says:

  Jag undrar om Erik kan hålla alla sina löften han har gett till tex skråma? Jag ser verkligen fram emot den nästa delen 🙂

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Adnan,

   Tack så mycket. Jo, Erik är ganska frikostig med att lova massa saker. Vi får se om han lyckas =)

 8. adnan says:

  Jag har läst tiotals böcker och den här är den bästa av allihop 🙂

 9. david says:

  hej hej!
  jag läser inte böcker å har aldrig gjort de!
  inte ens i skolan.. men nu har jag fastnat i den här triologin så du kan la öka tempot lite? =)

  ha de gött mvh david

  • Henrik Larsson says:

   Hej David, kul att höra att du läser Blodsarvet trots att du inte läser böcker =)

   Jag kan inte påverka så värst mycket själv längre. Första utkastet är skrivet och nu återstår redigering och utgivningsplaner, vilket ligger på förlaget. Jag är också otålig =)

   Mvh Henrik

 10. Anton Ivarsson says:

  jag älskar dina böcker, är inne på andra omgången med serien och de blir (om möjligt) bara mer spännande den andra gången. den inlevelsen du har när du skriver kan bara tyda på att du har funnit ditt Kall här i livet. det finns bara en annan författare som kan hålla jämna steg med dig i ditt skrivande om du frågar mig, och det är Conn Iggulden, men du är klart den bästa författaren inom din genre. fortsätt med dina mästerverk så blir du snart känd världen över

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Anton,

   Det där blev jag stolt av att läsa. Tack så mycket. Jag har inte läst Iggulden än men det ligger på min läslista (tillsammans med tusen andra böcker känns det som).

   Tack igen! /Henrik

 11. Emelie Brockmar says:

  Det som gör dina böcker så speciella är hur du beskriver, precis som stefan säger man får bilder i huvudet på de olika karaktärerna, miljön och krigen. Det blir magiskt och fantastiskt att läsa dina böcker och därför vill man inte lägga ifrån sig boken.

  Mina favoriter i böckerna är isöborna de råa men ändå mjuka folket i norr. de är livsfarliga i krig och fruktade, men ändå respektfulla och glada till personligheten. De sviker inte sina bröder och systrar.

  • Henrik Larsson says:

   Tack så mycket Emelie. Jag tycker själv att min starkaste sida som författare är min inlevelse, så det är kul att höra att det uppskattas av läsare. Jag skriver i stort sett på 100% känsla eftersom jag tycker historien får mycket mer liv då. Det har dock krävts några procent planering för trean, för att lyckas sy ihop allting. Jag hoppas att den får lika mycket inlevelse trots det =)

   Mvh
   Henrik

 12. Sofia says:

  Hej Henrik, Jag är en riktig läslus till skillnad från många av mina kamrater, så jag här läst måna böcker genom mina 14 år men serien Krigarhjärta är nog en utav dom bästa ja NÅGONSIN har läst i hela mitt liv.

  Karaktärerna och platserna är jätte bra beskrivna och man för en bild i huvudet direkt när man får en beskrivning på personen. Tillexempel med Sven Svartnacke, fick en bild i huvudet direkt på en tjock liten man med fett hår och en stor mage som hänger ner över midjan. 🙂 haha…

  Jag längtar verkligen efter den tredje delen ock köper den direkt när den kommer ut.

  MVH Sofia. 14 år.

  PS, Inte för att jag behöver säga det men Sverige går verkligen miste om bra läsning om du skulle sluta skriva. 😉

  • Henrik Larsson says:

   Hej Sofia!

   Tack så mycket för dina ord. Sjukt kul att få sådan bra kritik.

   Sven Svartnacke är faktiskt en av de karaktärer som jag gillar bäst, trots att han är med mycket lite. Han är ju mest omnämnd, ända fram till slutet av tvåan. I själva verket hade jag velat ge honom lite mer utrymme innan det blev dags för Dödgård för honom, men det blev aldrig så eftersom det kändes som att Sven och Erik endast skulle kunna mötas en gång. Nåja, några elakheter hann han med i alla fall.

   Inte för att jag behöver säga det, men jag kommer aldrig att sluta skriva!

   /Henrik

 13. Stefan Lindqvist says:

  Dem flesta böckerna som jag har läst är inte lika bra som dina böcker Henrik.
  Men dina böcker, har allt som en bok ska ha.

  När jag läste din bok så kunde jag se bilder i huvudet, jag kunde se hela scenen.
  Charaktärerna är super bra, och hur du skriver.
  Boken väcker starka känslor för karaktärena, handlingen är jätte bra, spännande.
  Dem här böckerna har allt man vill ha om man gillar böcker som utspelas på medeltiden blandad med lite ”fantasy” och action förstås. 🙂

  • Henrik Larsson says:

   Hej Stefan,

   Tack för din uppskattning. Mycket roligt att höra. Jag hoppas att du kommer att tycka om trean lika mycket!

   Mvh
   Henrik

 14. Joel says:

  Hej Henrik!
  Jag tänkte bara påpeka att du har skrivit Kasan Uur Istället för Kasan Svartöga som han kallades efter att Erik punkterat hans ena öga.
  😀
  Men vad vet jag….Det kanske var meningen. ;D
  Lycka till med fortsättningen.
  //Joel

  • Henrik Larsson says:

   Hej igen Joel. Hm, ja det stämmer. Personligen ville jag fortsätta använda båda namnen… kanske främst därför att jag gillar Uur. Men förlaget (och säkerligen de flesta läsare) tycker att det blir rörigt och att det ska enbart stå Svartöga efter att han fått det namnet. Att det står Uur fortfarande på något ställe är en miss från min redaktör, hehe.

   /Henrik

 15. Therese says:

  Mitt barn på tretton vårar hatar böcker. Nu har han plöjt igenom första delen och är ute efter de andra två. Tack för att du fått igång läslusten på honom.

 16. Emma says:

  Längtar till nästa..

 17. Nicklas says:

  Jag läser inte mycket böcker men dessa var dom bästa två jag någonsin läst hoppas nästa kommer snart.

 18. Michele says:

  Hej Henrik!
  Ville tacka för några oerhört spännande timmars läsning! Plöjde igenom bok 1 och 2 och precis som alla andra hoppas jag bok 3 kommer ut snart! 🙂 Du skriver så fängslande att man omöjligt kan lägga ifrån sig boken då man väl öppnat den! Måste också erkänna att tårarna började rinna i slutet av bok 1… 😉
  Så tusen tusen tack för de två första bäckerna i din trilogi!!

  Mvh/ Michele

  • Henrik Larsson says:

   Hej Michele,

   Tack för dina ord. Det var verkligen kul att höra att det berörde så pass mycket =)

   Mvh
   Henrik

 19. samuel says:

  hej igen henrik!

  Hade du nån inspiration av t e x Vikingar när du kom på de olika folkslagen i krigarhjärta/isöhäxan? för jag tycker att isöborna påminner om vikingar!

  och tack för suveräna böcker!

  MVH Samuel robinsson

  • Henrik Larsson says:

   Hej igen Samuel. Javisst hade jag det. Jag är mycket intresserad av vikingatiden och isöborna är ju Livgårds vikingar =)

 20. samuel says:

  kan knappast vänta tills 3:an kommer ut! har nyss läst ut Isöhäxan,den va grym! jag gillade karaktären Häxan elr Styrbjörn Långe jag vet inte vrf men ja fastnade för honom… isöborna påminner faktiskt om vikingar… 🙂 meen hoppas 3:an kommer snart!

  • Henrik Larsson says:

   Hej Samuel, och kul att du gillar Isöhäxan. Styrbjörn är nog min favorit också.

   Trean kommer gott folk. Var så säkra =)

   /Henrik

 21. vincent says:

  hej älskar dina böcker stort! köpte den första boken för typ 5 dagar sedan. Och har redan läst ut både ”krigarhjärta” o ”isöhäxan” på 5 dagar men jag läste som ett freak… vill verkligen att det blir film av böckerna o dör snart av längtan på den 3;dje boken!!! ngn aning om när den tredje skulle kunna komma ut??? :S :DDD (är 12 år)

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Vincent,

   Tackar, tackar. Jag skulle också vilja att de blev film, hehe. Tyvärr kan jag fortfarande inte svara på när trean kommer. Den är ännu inte färdigskriven, och sedan ska allt redigeringsjobb göras. Tidigast framåt slutet av året skulle jag tro.

   mvh henrik

 22. pontus erlandson says:

  blodsvakten i thomas covenant den klentrogne hänger de på nåt sätt ihop med blodsed/skuggväktare?

  • Henrik Larsson says:

   Hm… även om jag älskar covenant-böckerna så kommer jag inte riktigt ihåg vad blodsvakten är. Var så länge sedan jag läste dem. Men det är möjligt att det finns likheter? Du får gärna uppdatera mig om vad blodsvakten är för något. /Henrik

 23. Josefin says:

  hej hej

  Bara så du vet så är vekligen dina böcker riktigt bra!!
  Jag har pecis hunnit läsa ut dom men jag ska nog läsa dom minst en eller två gånger till.
  Ehm… jag undrar vad den tredje delen ska heta så man vet vad man ska leta efter.
  Hihi… Isöhäxan och Kigarhjärta nu som sagt mina absolut favorit böcker. Och jag hoppas också som nån annan sa att det ska komma fler böcker som ut spelar sig i Livgård.

  Jaja, det var det jag undrade.

  Hejsvejs<3 MVH Josefin

  • Henrik Larsson says:

   Hej hej Josefin, och tack tack

   Som jag har sagt tidigare så vill jag inte lämna ut min arbetstitel på tredje boken förrän den har blivit officiell. Det vore ju tråkigt om läsare går omkring och tror att den ska heta något och så ändras titeln senare. Men jag lovar att skriva det här så fort det är bestämt.

   OM det någon kommer fler historier från Livgård så kommer det att dröja. Jag vill inte bli fast i en och samma fantasyvärld som en massa andra författare har blivit. 10-12 böcker i samma serie tycker jag är alldeles för mycket.

   mvh Henrik

 24. Jens says:

  Hej Henrik,
  Vill bara tacka på förhand för att du utvecklar Bleks karaktär i tredje delen av Blodsarvet. Det var många år sedan jag snubblade över en så intressant och komplex karaktär. Han balanserar upp Loke på ett underbart sätt. Plus i kanten för Silda också, dubbelbottnad och fantastisk. De två gör hela historien än mer fantastisk. Kämpa på med boken och hör av dig om du vill ha hjälp med genomläsning eller liknande :-).

 25. Robin says:

  Nu har jag läst ut båda böckerna igen:)

  Och Du gör som man fastnar i böckerna båda tonåringar och vuxna. Men de som jag anser är lite fel är att loke är ensam helt och bara har hamlat i ögad och mist den han är inom sig.

  Där är de största felet… För han är en av dina huvudkaraktärer och jag anser att du ska fixa så att han blir lycklig fast han har ögat. De kommer vara en svår utmaning för dig att få de bra. Men ska jag vara ärlig om du lyckas så kommer du vara etta med Raymond E Feist i min lista:) lycka till med loke:)

  Men annars har du tagit med rätt mängd med ond och gott. Men De du gör mer är att vi läsare fastnar i boken för de finns också rätt mängd hopp. De finns också mycket mörker och krig.

  Skulle själv säga att dom har böckerna är inte bara fantasy de är verklighet i dom också. Krig handlar om frihet och de är det Erik kämpar för:)

  Hoppas du förstår vad jag menar. Har mycket mer att kommentera till dig men jag tycker de kan vi ta privat.

  Men betyg för böckerna är väl godkänt:) är kräsen efter jag har läst Raymond E Feist för Hon ligger ett i listan sen ligger du två med 5 andra författare:)

  Men De jag ser är att du har uppnått en dröm men den drömmen kommer bara vara färdigt när nästa bok kommer:)

  mvh

  Robin

  Ps. jag vill gärna ta andra saker mer privat så jag kan ge dig mer upplysningar:)

  • Henrik Larsson says:

   Hej igen Robin,

   Jag skulle inte kalla det ett ”fel” att Loke har blivit som han blivit. Det är ju snarare vad man som läsare tycker om det =) Men jag kan avslöja detta – Loke har en väldigt framträdande roll i den avslutande delen. Hur det går för honom återstår att se, hehe.

   Personligen tycker jag inte Blodsarvet handlar om gott och ont. Det är snarare en historia om Erik och hans personliga uppfattning om sin omvärld. Sedan är ju såklart vissa personer betydligt elakare än andra, men rent teoretiskt så skulle man kunna skriva en historia ur till exempel Karl Solhands perspektiv och då skulle ju rollerna vara ombytta om vad vilka han tycker är goda eller onda.

   Kul att du säger att det inte bara är fantasy. Från början tänkte jag inte ens på boken som fantasy, men det blev ju det eftersom historien utspelar sig i en påhittad värld.

   Du får gärna maila mig om du vill snacka mer.

   Mvh
   Henrik

 26. Robin says:

  Hej Henrik!

  Vill först och främst säga till dig att jag har läst all fantasy mitt bibliotek har. Och Kan säga så har mycket att din serie blodsarv hoppas jag bara blir på 3 böcker så de inte blir uttråkat.. Om du ska fortsätta med livgård så kan du göra en helt ny serie som innehåller visa av karaktärerna du har just nu. Din serie kommer tyvärr bara 3-4 i min lista.

  Jag vill säg att alla Raymond E Feist böker ligger 1 och 2. Hon är den bästa författaren. Jag har läst alla hennes böcker 10 gånger om inte mer….

  Men dina böcker är jag ni inne på 5 gången och man märker mer och mer saker var gång man börjar om med dom. Du ska ha ett stor beröm med böckerna och jag kommer kommentera böckerna exakt om 2 dagar^^

  mvh

  Robin

  • Henrik Larsson says:

   Hej Robin,

   Jag är utomlands för tillfället så ursäkta att jag har dröjt lite med att lägga in kommentar och att svara. Tack så mycket, 3-4 på din lista är ju inte illa pinkat om du har läst hela ditt biblioteks fantasyhylla =) Feist är inte nån personlig favorit, men jag har å andra sidan inte läst tillräckligt många av de böckerna för att uttala mig särskilt omfattande.

   Tack och ser fram emot dina kommande kommentarer =)

 27. John says:

  Tack så mycket för svaret! Ser fram emot att få veta mer om Blek i trean! Det som gjorde mig lite förvirrad (som jag minns det) var att han velade mellan de olika sidorna.

 28. John says:

  Hej Henrik! Älskar dina böcker, tycker dem är jättebra! Mina föräldrar tyckte att jag borde läsa Krigarhjärta då jag var på väg att läsa Lord of the Rings för tredje gången. Till en början var jag lite skeptisk, men när jag väl börjat läsa var jag fast!

  Jag har en fråga angående Kunskaparen som kidnappade Vanja (som var medlem i profetens tigrar, kommer dock inte ihåg hans namn eftersom jag inte har lyckats lägga vantarna på isöhäxan än, men jag har läst den):

  Kan du förklara hela historien om honom och hans ”mål”. Jag blev förvirrad då jag fick reda på att han var profet, och det känns som om jag har missat något. Glad för svar, och lycka till med boken!

  • Henrik Larsson says:

   Hej John,

   Kul att du valde blodsarvet istället för ringen =)

   Jag ska försöka svara, men det får bli kortfattat eftersom det här en sidostory som fortsätter i trean. Den karaktär du pratar om är Blek. Han tillhör profetens tigrar, vilket gör att han tjänar den man som har utropat sig till Profet (Karl Solhand). Karl ger honom i uppdrag att vara till hands för Sven Svartnacke och att röva bort Vanja, men han misslyckas och tas till fånga. Efter det träffar han Loke som har det döda ögat och börjar avvika lite från sina order. Viljam har med saken att göra också. Blek kommer att vara med mer i trean, och då kommer det att framgå mer varför han ”velar” mellan olika sidor.

   Hoppas att det hjälpte lite i alla fall!

   Mvh
   Henrik

 29. Albin Lindvall says:

  Tja Henrik,

  Jag bara måste skriva här hur mycket jag älskar dina böcker. Erik, Vanja och Loke känns verkligen som riktiga personer när man läser boken. 🙂 Är inne på min tredje runda på krigarhjärta 🙂

  Förresten har kommit att tänka på en sak. Är inte din bok rätt så lik Frans Bengtssons Röde Orm, med tanke på bortrövningen av både Erik och Orm för att på resan totalt förändras som personer. Dessutom känns isvargarna i blodsarvet väldigt mycket som Vikingarna i Röde Orm.
  Fått nån inspiration därifrån kanske? 😛

  PS. Är så extremt glad att man till slut har hittat en svensk fantasyförfattare.
  Lycka till med tredje boken!! 🙂

  • Henrik Larsson says:

   Hej Albin,

   Tack för berömmet =) Röde Orm är en av mina favoritböcker alla kategorier, så det är fullt möjligt att jag har fått inspiration därifrån. Det har dock inte varit någonting medvetet, det är vikingar och medeltid i allmänhet som är min inspiration till Blodsarvet. Det var länge sedan jag läste om Orm, men nu blir man ju lite sugen igen. Humorn i Röde Orm är magisk.

   Nu när du säger det skulle nog isöborna trivas rätt bra i sällskap med Bengtssons Jomsvikingar =)

   Mvh
   Henrik

 30. Andreas Gabrielli says:

  Jag brukade hata att läsa… tyckte det var det tråkigaste som fanns MEN sen så började jag med ’Blodsarvet’ och nu är jag mitt uppe i ’Isöhäxan’ och kan inte släppa boken ifrån mig! Detta måste vara den bästa trilogin som någonsin har och kommer att skrivas!

  Fortsätt skriva dina böcker precis som du gör nu, tack!

 31. simon lundquist says:

  Oj skrev fel.

 32. simon lundquist says:

  Jag har läst massor av böcker (serier med) Men krigarhjärta och Isöhäxan är dom bästa böckerna som jag läst. Jag har läst krigarhjärta 6 gånger och isöhäxan 6 gånger.
  Längtar mycket efter tredje boken och jag hoppas jag kommer få tag i den är det e väldigt svårt att hitta böckerna i Trilogin Arvtagaren. Så jag hoppas att jag kommer få tag i den så snabbt den kommer ut. för jag läser grymt mycket läser ut en av böckerna på ca 1-2 dagar så ja tänker bara säga att Dom äger lika bra som cola 🙂

  • Henrik Larsson says:

   Hallå Simon,

   Tack så mycket! Det är alltid lika kul att höra av er som läser om böckerna flera gånger. Det är nog det bästa betyg man kan få. Det är klart att du kommer få tag i trean! Vad jag känner till så är det väl endast Isöhäxan inbunden som inte finns att köpa för tillfället?

   Mvh
   Henrik

   P.S Du menar trilogin Blodsarvet antar jag? hehe

 33. Amin Caluk says:

  Tänkte bara säga att det är otroligt inspirerande (som en fantasy-skrivare själv) att se en svensk författare skriva fantasy. Har precis börjat läsa Krigarhjärta… men jag älskar den redan. Det verkar vara en lite mörkare fantasy precis i min smak. Jäkligt synd och skam att varken du eller din bokserie finns med på Wikipedia. Hoppas du fortsätter skriva fantasy och jag hoppas verkligen att Blodsarvet någon dag blir filmer (:

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Amin,

   Tack så mycket, och kul att höra att fler skriver fantasy. Undrar hur många deckarförfattare det går på varje fantasyförfattare i Sverige…

   Att jag eller mina böcker inte finns på wikipedia beror ju helt enkelt på att ingen har skrivit en artikel om det. Om du stör dig på det så är det bara att fixa =)

   Jag hoppas också att Blodsarvet blir film. Jättemycket.

   /Henrik

 34. pontus says:

  Kommer de bara bli 3 böcker? Älskar de andra 2, har precis läst ut isöhäxan, annars hoppas jag att du kan skriva en liknande berättelse.ps, Blodsarvet är en av de bästa böcker läst och jag har läst en del, Mvh pontus

  • Henrik Larsson says:

   Hej Pontus,

   Ja, Blodsarvet blir en trilogi. Jag vill inte göra som många andra författare och pumpa ut bok efter bok i samma serie. Personligen avskyr jag när historier blir för utdragna (som till exempel The Wheel Of Time). Tyckte om de första böckerna, sedan blir det bara sämre och sämre.

   Möjligtvis skriver jag någon mer bok som utspelar sig i Livgård någon gång. Men det är bara spekulationer, och om jag gör det så kommer det att dröja.

   Men absolut kommer jag att skriva mer fantasy. Det kan du skriva upp =)

   Mvh
   Henrik

 35. Kristoffer says:

  Jo juste en sak till:min favorit karaktär i böckerna är StyrBjörn Lång,vilken är din??

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Kristoffer,

   Grymt att du gillar Blodsarvet mer än choklad! Det verkar finnas många unga läsmonster där ute =)

   Styrbjörn är min favorit också. Annars tror jag det är Loke som är mest populär. Han är ju ganska mångsidig så att säga.

   Ha det bra i norr! /Henrik

 36. Kristoffer says:

  Hej Henrik!!Älskar din bok mer än choklad[vilket är svårslaget]väntar spänt på din nya bok,håller på dö här uppe.Iallafall så valde jag din bok av en slump i skolan för jag ville ha en tjock bok och det visade sig vare min absoluta favvo bok[och jag läser som ett monster vid 12 års ålder]men du ska ha ett gott tack för dom två böckerna betyder mycket för mig,läste ut isöhäxan på en halv månad och jag vart ledsen när jag läst ut den för jag ville läsa oändligt mycket mer!mvh från Kristoffer i norr=D

 37. Michael says:

  Hejsan Henrik, först och främst förtjänar du en stor eloge,
  Är snart klar med den första boken, krigarhjärta. Efter Tolkiens och Eddings fantastiska sagor så hoppas jag att denna blir en storslagen och ihågkommen saga.
  Fantastiskt! Böckerna lämpar sig till både barn och vuxna (själv är jag 25) och är faschinerad. En ytterliggare eloge ska du ha, att du tar dig tid att starta en hemsida och låta läsarna kommentera och ställa frågor till dig är oerhört imponerande, kan bara bocka och buga. Oavsett hur framtiden ser ut för dig så önskar jag dig lycka till, låt oss njuta av dina böcker under en lång tid framöver, och fortsätt med denna sidan, jag och dina andra läsare uppskatta det väldigt mycket.
  Guld är inte allt som glimmar.
  Mvh Michael

  • Henrik Larsson says:

   Hej Michael,

   Tack så mycket för dina ord. Värmer som fan att höra att du uppskattar hemsidan! Men det är jag som ska tacka, det är ni läsare som gör att jag kan hålla på med det jag älskar =) Att skriva här och få era kommentarer är bara roligt.

   Mvh
   Henrik

 38. Cecilia says:

  Hej!

  Jag älskar verkligen Blodsarvet! Vi skulle läsa en Fantasy bok på svenskan på ca 2 veckor. Jag valde Krigarhjärta! Alla tyckte att jag var ”galen” som valde en så pass tjock bok. Men jag läste som en galning och läste ut boken för många läst sina. Jag är väll klassens läsmonster 😛
  Jag har precis läst ut Isöhäxan också! Jag läste de sista 300-350 sidorna de senaste två dagarna. Jag var helt fast!

  Ungefär när kommer den tredje boken komma? Jag kan knappt bärga mig! Du skriver på ett fantastiskt sätt som bara får en all vilja läsa mer! Jag var helt förtvivlad över hur det skulle gå i slutet av Isöhäxan!

  MVH Cecilia

  • Henrik Larsson says:

   Hej Cecilia,

   Kul att du valde Krigarhjärta, det tycker jag du gjorde rätt i =)

   Som jag har svarat till andra – än så länge finns inget datum för trean. Men jag skriver på den för fullt, och sedan när jag är klar så är det upp till förlaget att sätta ett datum. Jag hoppas att det blir senare under året, under hösten någon gång.

   Mvh
   Henrik

 39. Frida(14 år) says:

  Har precis börjat läsa Krigarhjärta, fick den sedan i julklapp av mamma. Än sålänge har jag inte kommit så långt, men den blir bara bättre och bättre. Har också läst Eragon serien och det är ett måste! Läs den så fort trean är klar. 😉

 40. Anton (10 år) says:

  Superspännande!
  Dina böcker slog sig in på topp 3 i min bokläsarlista tillsammans med Christoffer Paolini och hans bärettelse om Eragon=)

 41. Jonas says:

  Tjenare, Hoppas att det går snabbt för dej med den 3 delen för jag väntar o ser mkt fram emot den. Jag brukar inte va den som är grymt intreserad av fantasy biten men dom två du redan gjort har varit riktigt grymma tror du kommer att lyckas lika bra med del 3 o jag kommer att köpa den så fort jag kan.
  Föresten sa du att ”krigarhjärta” va slut som inbunden? fan också i så fall, köpte den som pocket men villa ha den i inbunden precis som ”isöhäxan” ser ju snyggt ut i bokhyllan när man har dom alla i samma format!!
  jaja jag får väl se om man kan springa på en inbunden nån stans .

  ps vet du om man kan lägga in nånstans så man får ett meddelande när sista delen släpps????
  Mvh skåningen Jonas

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Jonas,

   Kul att du gillar böckerna även om du inte gillar fantasy. Det måste man ju se som ett bra betyg =)

   Det är Isöhäxan som är slut som inbunden, så Krigarhjärta bör du kunna hitta var som helst. Trean finns ju inte upplagd i nån e-butik än så jag tror inte man kan få nåt mail om det ännu. Men så fort jag vet mer kommer jag att lägga upp information här, så om du kollar in då och då så kommer du inte att missa releasen.

   Mvh
   Henrik

 42. Anna says:

  Hej!
  Jag är 14år och avgudar böckerna om Erik Krigarhjärta och hans vänner och familj. Mina böcker är alldeles slitna för att jag läst dom så många gånger.
  Snälla, kan du se till att 3an inte släpps en tisdag eller torsdag, för då går jag i skolan som längst och jag vill redan nu börja läsa den. Orkar helt enkelt inte vänta.

  Tack för underbar läsning som lyckats få min lillebror som alltid hatat att läsa, läsa mycket. Det är tack vare dina böcker.

  Kramar. Anna <3

  • Henrik Larsson says:

   Hej Anna,

   Vad kul att köra att gillar böckerna, och kul att höra att de har fått din lillebror att börja läsa också! Sånt blir man glad av. När det gäller boksläpp så har jag själv ingen kontroll över vilken dag eller ens vilken månad det blir. Det man gör som författare är helt enkelt att skriva böckerna. Resten tar förlaget hand om.

   Mvh
   Henrik

 43. Ronny Johannesson says:

  Längtar något fruktansvärt mycket efter 3:an. Läste ”Krigarhjärta” och fastnade helt! Några nätter på rad så vart boken slut. Letade i alla bokaffärer efter ”Isöhäxan”, men den vart slut överallt. Fick tillslut låna den på biblioteket, efter mycket letande… Läste nonstop efter jobbet i en vecka, så vart den också slutläst… =) Vill köpa trion inbundna. Kommer alla 3 att finnas i det? Nu funderar jag på att läsa om 1:an & 2:an under tiden jag väntar på 3:an.. Kan du avslöja ungefär när den kommer ut? =) Måste också tillägga att det är MYCKET få böcker som jag fastnar så för… Du är helt enkelt j-vligt grym på att skriva!! =) Mvh Ronny

  • Henrik Larsson says:

   Hej Ronny,

   Isöhäxan inbunden är slut hos förlaget och åtminstone i nuläget så har de inga planer på att trycka upp fler eftersom den finns på pocket. Förhoppningsvis kommer det ett nytryck när hela trilogin är klar, men det är inget jag kan lova. Maila gärna din adress till mig så skickar jag ett exemplar med posten. Du hittar min mailadress på kontaktsidan.

   Jag kan inte avslöja när trean kommer helt enkelt därför att jag inte vet. Först och främst måste jag skriva klart den =)

   Mvh
   Henrik

 44. Rebecka (17 år) says:

  Åh, Gud så spännande!
  Krigarhjärta och Isöhäxan är de bästa böckerna jag någonsin har läst (och jag har läst många böcker).
  Längtar febrilt efter del 3. Kan inte bärga mig!

  • Henrik Larsson says:

   Hej Rebecka,

   Tack för dina ord. Hoppas att trean lever upp till dina förväntningar!

   Jag kan inte heller bärga mig.

   Mvh
   Henrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.