Nytt smakprov – Blodsarvet 3

Här kommer ett andra smakprov ur den avslutande delen i Blodsarvet. Som tidigare gäller att detta är oredigerat material. Hoppas att det smakar =)

Det var olikt Silda att ta sådana här saker i egna händer. Jag misstänkte att hon skämdes, både för att hon var desinformerad och för att Galt hade slunkit mellan hennes fingrar. مسيرة كريستيانو رونالدو Kanske var detta ett försök till att bevisa att hon ännu dög som eldmakarnas överhuvud.

”Är du säker?” frågade jag. ”Jag trodde att du var inriktad på att träffa Aluir?”

”Det är jag också”, sade hon. ”Men det här är viktigare. Och det är en uppgift för mig. Jag kommer inte att återvända förrän jag har Galt i släptåg. ارقام الحظ لبرج العقرب

”Om du skulle kunna ta honom levande så vore jag tacksam”, sade Tolke. ”Jag har ett löfte att infria innan hans färd till Dödgård. وان ایکس بت

Silda neg mot Tolke också. ”Om det står i min makt. Jag ska göra mitt bästa.”

Det var sista gången jag såg henne.

Bookmark the permalink.

42 Responses to Nytt smakprov – Blodsarvet 3

 1. Carina Ekelund says:

  Äntligen har jag fått min son att hitta in i den spännande bokens värld. Han håller på att läsa den 2 boken i blodsarvet undrar om du vet när den 3 boken kommer i pocket?

  Mvh Carina

 2. Emma says:

  Älskar dom där böckerna. Precis läst klart Isöhäxan! Kliar i fingrarna efter nästa. Jag måste MÅSTE få läsa och se hur det slutar O_O!

 3. Joel says:

  Hej Henrik!
  Jag gillar verkligen dom två första böckerna och hoppas stort på den tredje, men jag undrar om man kan få in teckningar på huvud karaktärerna?
  Det blir roligare med detaljer, och kunna föreställa sig hur dom står framför fienden.
  M.V.H Joel

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Joel! Tack för uppskattningen! Teckningar? Hm… jag vet inte hur du menar att det ska gå till. Det skulle inte vara nån hit om jag ritade i alla fall =)

 4. Albin says:

  Hmm, väldigt intressant svar av Tolke. Var inte det lite väl mycket känslor i det svaret? Erik kanske hittar ett sätt att upphäva den sanna blodseden, hade varit väldigt kul!

  • Henrik Larsson says:

   Hej Albin,

   Tolke gör så gott han kan när det gäller att vara skuggväktare… Angående hans blodsed så får du vänta och se =)

   Mvh
   Henrik

 5. Eli says:

  Hej Henrik.
  Nu har jag skaffat mig en blogg där jag lägger ut lite texter jag skriver så att folket kan läsa och kanske tycka till om de har lust. Jag har fått stor inspiration av dig och jag tackar dig för dina tips!

  Ha en bra vecka!

  MVH. Eli

  http://eli-fantasy-blog.dinstudio.se/

 6. Oskar says:

  Hej Henrik jag läste första delen i blodsarvet. Jag satt som förtrollad och jag missade läxorna i 2 dagar för att jag skulle läsa klart boken.Krigarhjärta var den bästa boken jag någonsin läst . Bra arbete Henrik!

 7. Mackan says:

  kan inte vänta tills trean kommer UUUUT har läst Krigarhjärta & Isöhäxan typ 20 ggr nu =P

 8. Caroline says:

  Köpte Krigarhjärta helt slumpmässigt för att jag hade tid över på en tågstation och tyckte det kunde vara kul å ha något att läsa. Fastnade för Krigarhjärta utan att ha hört talats om boken tidigare, och tyckte det lät som en spännande historia och att det var kul med en svensk författare. Fick mig direkt spännande läsning, och köpte sedan isöhäxan så fort den kom ut på pocket. Ser nu fram emot en tredje bok! Kämpa på och hoppas det går bra med skrivandet!

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Caroline, och tack så mycket. Arbetet med trean rullar på för fullt. Det kommer att komma fler nyheter inom en ganska snar framtid här.

 9. Alexandra says:

  Jag längtar också! Det är riktigt kul när det kommer ut något svensk på fantasyhyllorna, fantastiska böcker Henrik! =)

 10. Carin says:

  Haha, jösses vad jag längtar efter den här boken! Jag undrar vad du har för framtidsplaner, kommer du fortsätta dela med dig av fantastiska fantasyäventyr?

  • Henrik Larsson says:

   Hehe, tack så mycket Carin. Självklart kommer jag att skriva fler fantasyböcker i framtiden. Med början direkt efter blodsarvet 3 =)

 11. Markus says:

  Hej Henrik!

  Har läst första och andra boken antal gånger, och väntar spänt på att del 3 ska komma ut! Otroligt bra böcker. Jag skulle nog våga mig på och säga att dina böcker om Krigarhjärta är de bästa böckerna jag läst!
  Skynda dig nu med del 3 nu, jag börjar bli otålig! =)

  Mvh

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Markus,

   Skönt att höra att du vågar dig på att säga så =)

   Jag är också otålig! Men den som väntar på något gott …

   /Henrik

 12. John says:

  Har en fråga angående Kung Raskov:

  Raskov beodrade Irna och Tolke att hämta Rödskäggs son (Erik) från Nordland och föra honom till Söderland så att Raskov skulle kunna hjälpa honom tillbaka till tronen och på så sätt återigen få en allierad på tronen i norr. Men varför satte Raskov Erik i slaveri då han kom till Söderland istället för att föra honom till Solsala där han kunde få träning inför sitt liv som kung?

  Glad för svar! 🙂

  • Henrik Larsson says:

   Jo, Raskov hade redan förlorat mycket av sitt inflytande över sitt folk och hade många starka motståndare (inte minst Solhänderna) som var på väg att resa sig mot honom. Att öppet ha en nordländsk pojke (och dessutom tronföljare) i Solsala skulle ha orsakat ett ramaskri. Hans fiender skulle ha många fler anhängare och det skulle ha blivit inbördeskrig omedelbart. Han försökte helt enkelt låta Erik växa upp i smyg så att han senare kunde hjälpa honom till tronen.

   /Henrik

 13. Mikael says:

  Tjenare !
  En go och skön serie som kommit fram bland alla andra.
  Läser det mesta som kommer ut och denna är helt klart en bland dom bättre.
  Du har fått till det med mycket mystik o spänning.

  Tänk om det skrevs lika fort som det lästes böcker !!
  Häls/Mikael

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Mikael,

   Tack för dina ord. Men tycker du verkligen att det skulle vara kul om böcker skrevs lika snabbt som man läser dem? Jag tycker om att en bok har så pass mycket arbete bakom sig.

   /henrik

 14. Jens says:

  Hej Henrik!

  Tack för en sjukt bra bokserie och framförallt alla suveräna karaktärer, det bästa som kommit i min väg på mycket länge. Måste ge dig extra beröm för Blek. Vilken härligt dubbelbottnad person och en extremt bra balans till Loke som jag antar att många har som favorit. Sen har vi Silda och Tolke som agerar på de mest underbara sätt. Det var länge sedan jag fann så välutvecklade och komplexa karaktärer. Som sagt tack för att du vågar. Det är ingen enkel balans. Lycka till med skrivandet och hör av dig om du behöver hjälp med korrektur eller genomläsning. Sitter som på nålar.

  Mvh Jens

  • Henrik Larsson says:

   Hej igen Jens, jag tror att du kanske skrev ett till inlägg för att jag inte hunnit lägga in ditt första. Jag är utomlands och har inte tillgång/tid till att sitta med internet särskilt mycket just nu. Men tack ändå =)

   PS. Korrekturläsning mm har jag förläggare & redaktör till. Så det blir ingen tjuvläsning för din del, hehe.

 15. Carro says:

  Ville bara säga att det är två jätte bra böcker och jag hoppas att den tredje blir minst lika bra. Har fastnat totalt för böckerna, karaktärerna och speccielt Vanja, hon är min absoluta favorit.

  • Henrik Larsson says:

   Hej Carro,

   Tack tack =) Jag hoppas också att trean blir lika bra. Kul att höra att du gillar Vanja mest. Hon återvänder såklart som en huvudkaraktär i den avslutande delen. /henrik

 16. sara says:

  vad heter boken?

  • Henrik Larsson says:

   Hej Sara,

   Det finns ingen officiell titel ännu. Min arbetstitel vill jag inte avslöja eftersom den inte är spikad. /Henrik

 17. linnea says:

  undrar bara var man kan skaffa den tredje boken?

  • Henrik Larsson says:

   Hej Linnea,

   Man kan inte skaffa den någonstans än så länge. Men när den väl släpps så kan man köpa den överallt =)

 18. pontus says:

  längtar så till 3e boken men varför släpps pocket efter inbunden? de andra 2 har jag i pocket och blir inte bra med 2 pocket och en inbunden men kan inte vänta på att den kommer ut som pocket i så fall

  • Henrik Larsson says:

   Hej Pontus,

   Det brukar vara så. Med undantag av böcker som enbart kommer på pocket så kommer pocketversioner efter de inbundna. Jag är dock inte säker på orsaken. Det får du fråga ett förlag om =)

   /Henrik

 19. Ronny Johannesson says:

  Låter mkt bra! Längtar tills 3:an kommer ut!! =) Du måste lova att du skriver här eller på Facebook direkt när den är ute på handeln!! =) Du Henrik, kommer 3:an ut som inbunden direkt när boken har premiär? Ha det guld!
  Mvh Ronny

  • Henrik Larsson says:

   Hej Ronny,

   Självklart kommer jag att uppdatera hemsidan när jag har nyheter om releasedatumet. Och när den släpps så är det som inbunden. Pocketversionen kommer att släppas vid ett senare tillfälle.

   Ha det bra du också!

   /Henrik

 20. Sofia says:

  Håller med Jesper och Linnéa, ser verkligen fram emot 3e boken 🙂

 21. Jesper says:

  Mycket spännande! ser fram emot att få läsa tredje boken.

 22. Linnéa says:

  spännande! väntar och längtar tills boken kommer ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.