Profetens tid är här – Mars 2013

Blodsarvet 3 har äntligen fått en titel och ett utgivningsdatum. Titeln blir ”Profetens tid” och den kommer att finnas i butik 2013-03-15. Jag kommer att lägga ut omslag och så vidare här på sidan allteftersom sådana saker blir klara. vpn معني

Hoppas att ni tycker om avslutningen!

Bookmark the permalink.

53 Responses to Profetens tid är här – Mars 2013

 1. Hampus Boldt says:

  Jag tycker böckerna är sjukt bra och underhållande, Jag undrar om du kommer skriva en fjärde bok om kanske Viljams regerings tid eller om du kommer göra något annat projekt. Det skulle vara väldigt kul att veta. Skulle det komma på film (om det inte redan finns) Skulle jag gärna vilja veta vad den heter och var den skulle kunna köpas/visas.

  • Henrik Larsson says:

   Hallå Hampus! Det kommer absolut att komma mer från Livgård. Men om det blir något mer om Viljam är mer osäkert. Kanske nån gång i framtiden 🙂

   Filmatisering är fortfarande en dröm. Hoppas hoppas att det händer nån gång!

   Mvh henrik

 2. Axel modigh says:

  Hej
  Tänkte inleda mitt inlägg genom att säga att jag är ett stort fan av dina böcker had läst alla 3 böcker fyra gånger om. Men jag måste säga att jag blir ledsen när jag läser på ett speciellt ställe. På sida 463 så
  Blir issa AKA lillemuss dödad av loke AKA orme-loke genom att issa knuffar till en av karls falskväktare för att rädda den förrädiska mila och hon blir tillfångatagen. Jag tycker att detta är ett hemskt slut för relationen mellan loke och issa me tanke på att loke ansikte är förstört och han har varit lite av en charmör och om man läser så märker man att han är
  Ledsen över att vara ensam. Jag skriver detta här för jag kunde inte få tag i din email adress. Hoppas jag kan få rt svar på dina tankar när det gäller issas död.
  Med vänlig hälsning, Axel Modig. En stor berundrare

  • Henrik Larsson says:

   Hej Axel,

   Tack för ditt inlägg och uppskattning! Jag vet dock inte riktigt hur jag ska svara på din fråga. Jag tycker också det är en sorglig händelse, men det förloppet var vad som kom till mig när jag skrev och då blir det så. Jag ändrar aldrig på en historia bara för att det blir sorgligt, hemskt eller liknande. Men jag håller med om att loke har det väldigt tufft i livet. Gladast är han nog som slav eftersom han är bekymmersfri då. Man kan nog säga att det är Eriks fel 🙂

   Hoppas att det är ett någorlunda svar på din fråga. Mvh Henrik

 3. Ebba Bergkvist says:

  vad glad jag blir!!!!!
  Läste precis ut ”Isöhäxan” och trodde först att allt var slut (vad ska jag göra med mitt liiiiv) men så kom jag fram till att det nog inte var det, men att nästa bok förmodligen inte skulle komma ut på ett lååångt tag… Och så är det redan ute! Tack så hemskt hemskt mycket för att du skriver så fantastiskt bra!

  (och om dina böcker någonsin blir film så… kontakta mig ;))

 4. Jimmy says:

  Åhh jag blir så glad har väntat på din sista bok i år, första gången i mitt liv som jag väntar på att en bok ska släppas för att läsas. Har reserverat din bok på mitt bibliotek och ser fram emot att få läsa en riktigt bra bok ! Tack ska du ha Henrik för att du ger mig böcker jag kan streckläsa

 5. Thilda says:

  Hej! Jag undrar om den kommer att komma ut i pocket med och när i så fall?
  Bra bokserie du annars:)

  • Henrik Larsson says:

   Hej Thilda,

   Det finns inget klart med något pocketkontrakt ännu. Det brukar dröja ganska länge innan det blir aktuellt. Om den kommer så blir det förmodligen nästa år. Mvh Henrik

 6. Nial says:

  Jag älskar dina böcker och jag hoppas att du gör en ny serie efter blodsarvet

 7. Nial says:

  Hej jag fyller år den 14/3 och jag ville verkligen ha profetens tid i födelsedags. Present men det går ju inte

 8. Lina says:

  Kan det inte bli mars snart!! Jag och min syster sitter båda och väntar otåligt på sista delen, men jag blir samtidigt lite illa till mods av det där ordet ”sista”. Vad händer sedan? Har du andra serier på gång? Och tror du att det finns några möjligheter för en filmatisering av böckerna? Visserligen behöver man väl heta Guillou i efternamn för att få de svenska filmbolagen att öppna plånböckerna till något annat än en budgethistoria, men de här böckerna skulle göra sig förkrossande bra på vita duken.
  /Lina

  • Henrik Larsson says:

   Hej Lina & Linas syster,

   Angående filmatisering så krävs det nog att jag säljer ordentligen mycket mer än vad jag gjort =) Men visst, jag drömmer också om det, hehe. Angående vad som händer sedan så är det långt ifrån slut på mitt skrivande. Jag håller på med ett annat projekt just nu. Kommer självklart att avslöja detaljer här när jag kan… det har ju med kontrakt osv att göra. Inte kul att berätta om nåt som kanske aldrig blir publicerat i slutändan.

   Tills vidare får ni nöja er med blodsarvet 3! /Henrik

 9. Cecilia says:

  Hej!
  Att jag inte sett detta förrän nu! Jag som har undrat när del 3 skulle komma ut!
  Men detta gjorde mig sjukt glad och datumet passar perfekt också 😛
  Jag fick Isöhäxan i Julklapp och nu har jag tid på mig att läsa ut den boken jag håller på med, sedan läsa isöhäxan och bli klar med den till Profetens tid kommer ut 😀 Kanske till och med kan slänga in Krigarhjärta där emellan också för att ”fräsha upp minnet” 😉

 10. Erica says:

  Hej igen Henrik! 🙂

  För att Viljam har ett födelsemärke! Och med Lokes tjej menar jag såklart först och främst Tistel, men vilken tjej som helst går bra. Rosta eller någon annan han träffar! Bara du låter Loke bli lycklig igen.

  Men när du bestämmer hur en karaktär ska vara, både till utseende och personlighet, vad har du då som inspiration? Brukar personer du håller av spegla sig i vissa karaktärer osv?

  Hälsningar Erica

  • Henrik Larsson says:

   Hej Erica,

   Okej, du får väl se hur det ligger till med Viljam =) Liksom Loke. Men jag kan avslöja att Loke är en väldigt trasig man i trean. Han har ju bland annat fått sitt ansikte förstört, så han ägnar sig inte längre åt sin favoritsyssla.

   Jag bestämmer inte över mina karaktärer överhuvudtaget. De vaknar till liv av själva, både till utseende och karaktärsdrag. Inte en enda person i Blodsarvet har varit bestämd på förhand. Det låter kanske som nåt jag bara säger, men det är faktiskt fullständigt sant. Jag skriver utan att tänka, och det fungerar bäst för mig. Historien och karaktärerna blir liksom levande.

   Undermedvetet kan det förstås komma in drag från folk jag träffat. Men ingen i böckerna är i själva verket någon jag känner, om det är så du menar.

   /Henrik

 11. Emil Hannu says:

  Hej Henrik!
  Jag måste säga att du är en fantastisk författare, jag håller på att läsa om Krigarhjärta och Isöhäxan(Vilket jag måste minst en gång om året). Jag vill bara säga tack för dina böcker och att det börjar klia i skinnet efter trean!

  Ha det bra!
  Mvh
  Emil

 12. Erica says:

  Hej Henrik!
  Detta kommer bli en lång kommentar. Hoppas det är okej! 🙂

  Jag ville bara – än en gång – tala om hur mycket jag älskar Blodsarvet. Jag fick nyss hem Krigarhjärta på posten efter att ha beställt den. Efter viss övertalan fick jag min mamma att börja läsa den, och jag kan glatt meddela att mamma – en av Sveriges mest fantasilösa människor – verkligen uppskattar boken. När jag har frågat vad hon tycker om den säger hon att det är bra. Men jag har sett hur långt hon har kommit i den. Efter bara två dagar är hon väldigt nära slutet. I vanliga fall läser hon bara kärleksböcker utan någon handling. Grattis till dig som till och med fått min mamma att fastna för en fantasy-bok!

  Nu ska jag böna och be lite också. Böna och be lite om att du lägger upp en ny smyg-titt på vad som komma skall i boken. Eller kanske kan du ha en frågestund med frågor gällande böckerna. Det finns så många frågor och funderingar kring vad som komma skall. Är Viljam egentligen profeten? Får Loke sin tjej så att han blir lycklig osv. Jag blir snart galen av abstinens! Haha.

  Tills vidare stillar jag min hunger med att vara här och läsa alla kommentarer, inlägg och Krigarhjärta och Isöhäxan om och om igen, medan jag med spänning inväntar den 15 mars.

  Varma hälsningar Erica!

  • Henrik Larsson says:

   Hej Erica,

   Du får självklart skriva hur mycket du vill. Det är bara roligt.

   Kul att din mamma gillar boken. Ettan är ju mestadels en kärleksbok iof =)

   Du får såklart fråga hur mycket du vill. Men jag svarar inte om det innebär att jag måste avslöja vad som kommer att hända. Det förstör ju spänningen.

   Är viljam profeten? Hmmm … vad får dig att tro det? Det är ju Karl som är profet =)

   Med Lokes tjej menar du … Tistel?

   mvh
   Henrik

 13. Max says:

  Roligt att den är påväg! Läste både Krigarhjärta och Isöhäxan på en knapp vecka och jag njöt verkligen av varenda sida.
  Dock anser jag att man bra hade kunnat kasta ut Rosta, Häxan & co ur historien, vid striden på Toste Ärbars skepp.
  Att de sedan ska dyka upp och påstå att de har dödat tvåhundra man (eller var det hundra?) och dessutom lagat båten medan den höll på o sjunka låter bara lite för ologiskt.

  Annars, tack för två jättebra böcker och hoppas att den tredje snart är ute 😀

  • Henrik Larsson says:

   Hej Max,

   Tack för ditt inlägg. Jag förstår vad du menar angående striden på skeppet och håller med till viss del. Men personligen skulle jag använda ordet otroligt istället för ologiskt. Och eftersom Häxan är den han är (och blodsarvet är en saga) blir händelsen plötslig möjlig =) För övrigt höll drakskeppet inte på att kapsejsa. Det var bara allvarligt skadat och läckte vatten, så de lyckades styra det till land utan att sjunka.

   Hoppas du gillar trean!

   Henrik

 14. Filip says:

  Hej Henrik!

  Efter att ha läst de två första böckerna i trilogin och insåg att den tredje skulle dröja ett tag letade jag efter något att läsa så länge för att stilla min abstinens. Såg att du hade läst Robin Hobb tidigare och jag började med apprentice-böckerna. Tack för tipset säger jag bara, helt underbara böcker, precis som dina! Lycka till med det sista jobbet nu innan releasen, vi är många som väntar otåligt!

  /Filip

 15. Nils says:

  Man kan ju redan få en bild av bad trean kommer handla om bara genom att läsa titeln på boken! Hoppas ”profeten” får spö. Ska bli intressant att få läsa om hur mötet går till när Loke möter tigrarna på allvar. Har läst både ettan och tvåan och längtar efter den tredje boken. Synd att det tar så lång tid att få ut den på marknaden bara.
  Peace out!

 16. Elin says:

  Hej Henrik! Jag kommer gilla den! Var så säker:) hoppas att du skriver mer böcker som man får läsa:)
  Mvh Elin

 17. Elin says:

  Det var någon som hade lämnat kvar den där. Så den låg i ett hög av kvarlämnade böcker. Och ja, den är verkligen den bästa och så klart isöhäxan:)
  Jag har alltid sagt att John Marsdens serie om Ellie, har varit bäst. Men dina slår hans böcker med hästlängder!

  • Henrik Larsson says:

   Hej Elin,

   Tack så mycket för dina ord. Jag har ingen koll på Johns Marsden men kul att du har fått en ny favorit =) Hoppas att du gillar trean.

   Mvh
   Henrik

 18. Alma says:

  Hej! Jag vet egentligen inte riktigt vad jag ska skriva, men har bestämt mig för att skriva något i alla fall. Dina böcker älskar jag av hela mitt hjärta, och jag kan knappt vänta tills trean kommer ut. Har nyss läst krigarhjärta och har påbörjat isöhäxan, men jag brukar komma ihåg allt jag läst så det ska nog inte vara några problem… Jag hoppas att allt går bra med Profetens tid samt att den blir lika bra som dina andra två underverk. Dom går precis in i min typ av böcker. Krig, blod, kärlek, svek, vänskap, fantasy min melodi…
  /Alma

  • Henrik Larsson says:

   Hej Alma! Tack för att du skrev, det är alltid uppmuntrande med beröm =)

   Jag hoppas också att trean blir lika bra. Men det är svårare som författare än som läsare att avgöra, så vi får vänta till mars helt enkelt!

   Mvh
   Henrik

 19. Elin says:

  Blodsarvet är de bästa böckerna jag läst. Kom över krigarhjärta när jag var på semester på Rhodos. Och jag var fast efter första sidan! Nu är isöhäxan färdigläst! Och jag kan bara hoppas att tiden går fort till mars.
  Jag vill tacka Dig Henrik för att du har tillfört oss med dessa böcker och för mig viljan att börja läsa igen och att försvinna in i fantasiernas värld!!

  • Henrik Larsson says:

   Hej Elin,

   Tack för ditt mail och dina fina ord. Verkligen de allra bästa? Förresten – hur hittade du Krigarhjärta på Rhodos? /Henrik

 20. Linnéa says:

  Jag googlade för att hitta din mailadress och skicka dig ett bönande mail om att boken MÅSTE komma ut snart och så fort jag klickar in mig här så får jag läsa detta!
  Vi kan väl kort och gott säga att jag blev VÄLDIGT glad!

 21. Sven says:

  uuuutmärkt. Enda nackdelen är att jag nu måste läsa om de första 2… eller vänta… nope inga nackdelar i sikte.

 22. Jonas says:

  Yipiiii… vi har ett datum att se fram emot… nu kan jag planera in att läsa dom 2 första så jag är färdig precis lagom till ”Profetens tid” kommer

  TACK !

 23. Emelie says:

  ÄNTLIGEN! Herregud vad jag längtar efter den här boken! 2009 var det senast som jag läste något från Blodsarvet, och nu känns det verkligen som att den tredje boken är på väg!

  Ser verkligen fram emot sista delen i Blodsarvet, kan knappt vänta 😀 (Och jag hoppas att de börjar ge ut ’Isöhäxan’ igen i inbundet när ’Profetens tid’ kommer ut, då skulle serien bli helt komplett i bokhyllan min!)

  Mer riktig fantasy, säger jag! George R.R. Martin och Henrik Larsson, mina vänner, det är grejer det! 😀

 24. Elof Johansson says:

  Jag får erkänna en sak Henrik. Du inspirerade mig i mitt skrivande så att jag lånade/stal lite från Krigarhjärtas början till min fantasy som skall heta ”Nicrons Förbannelse”. Fast jag har gjort det ens mula mörkare, och brutalare. Jag berättar gärna mer ifall du är intresserad och vill veta mer.

  Sedan håller jag med om att böcker som följer de gamla mallarna med orcher, alver, dvärgar och så vidare oftast tenderar att kännas enformiga och så vidare. Kul att det finns mer low fantasy så att säga.

  • Henrik Larsson says:

   Lycka till med din bok Elof. Tyvärr har jag dock ingen möjlighet att läsa eller så i dagsläget för jag är totalt dränkt i jobb. Hinner knappt med mitt eget =)

 25. Bengt says:

  Jag orkar inte vänta så länge….

 26. Ronny says:

  Så kul Henrik! Ser verkligen fram emot den sista boken (sparat en plats bredvid dem andra överst i bokhyllan). Kommer man att kunna förboka ”Profetens tid” när det börjar närma sej? Minns vilken jakt jag hade när jag sökte efter ”Isöhäxan” (slut överallt).

  Ser framemot bild/er på boken!!

  Ha de bra!

  Mvh
  Ronny

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Ronny, man brukar kunna förhandsbeställa boken hos e-bokhandlarna så snart den har fått ett isbn-nummber etc. Jag skriver självklart ett nytt inlägg när man kan göra det.

   Inbundna Isöhäxan har varit svår att få tag i för många. Förlaget är inte så pigga på att trycka nya inbundna efter att pocketversionen kommit. Kanske kommer det ett nytryck i och med treans release, men det är inget jag kan säga säkert.

   /Henrik

 27. Kotten says:

  Hej Henrik, jag vill bara säga – HURRA!

 28. Amin says:

  Hej! Jag skrev här någonstans en gång förut för ett bra tag sedan. Jag läste Krigarhjärta för ungefär ett halvår sedan och har tyvärr glömt mycket… men jag kommer iallafall ihåg att jag tyckte om den. Det kändes mysigt att läsa den, en känsla i magen. Det är alltid då jag vet att en författare har siktat rätt med pilbågen.
  Nu verkar som en bra tidpunkt att plocka upp Krigarhjärta igen och läsa om (: Hoppas att de finns att hitta inne på SF-bokhandeln.

  Som jag sade en gång förut är det otroligt inspirerande att se fler fantasyhuvuden, inte minst sagt fantasyFÖRFATTARE, här i Sverige. Själv strävar jag efter samma roll i livet (dramatisk wording much? Huhuh).
  Något som jag vet att jag uppskattar mycket med dina böcker är att de, tacka gudarna, inte är så där fluffypuffy fantasy-iga så att man bara vill spy. Hänsynslöst, verklighetstroget, med karaktärer som är varken ”onda” eller ”goda”. Du ska veta att du har rest dig till skyarna i mina ögon based on that alone. Fy, du anar inte hur trött jag är på alla de här klyschiga soft-fantasy böckerna som regerar idag med sina återvunna kartonger till karaktärer, alver, dvärgar, någon genomond furste med horn och svarta kläder och eld på sitt sigil.
  Tolkien är och förblir fantasyns konung. The grandfather. You name it. Men kära ungar, det är dags att köra på lite andra spins på fantasyn.
  I dina böcker kommer jag ihåg att jag, relaterat till ovanstående, gillade detaljen i början där Erik mer eller mindre ignorerar slakten av sitt ”hem” in favor of ”becoming a wolf”. Det är sådana små detaljer som kan göra det för mig. Människor är inte perfekta och ingen är ljus och god som kristallklart vatten eller mörk och ond som ett ruttet äpple.

  Du och amerikanske författaren George R.R. Martin tycker jag har gjort fantasyn en stor tjänst med era mörkare och betydligt mer gråa verk när det gäller karaktärer. Jag jobbar på en sorts svensk fantasy of my own som handlar om en utstött arvinge till en förrådd familj och hans alkoholiserade men envise farbror gömda i ett gudshus, en drottning som kräver respekt och mer land, en blind flicka som får ”nya ögon” och snart får reda på att de kommer med lite för mycket av det goda. Där finns en inte så vänlig styvmoder till flickan i bilden som visar sig vara mer än bara mänskligt otrevlig och konstiga skepnader och varelser som bor på slottet tillsammans med de ”verkligt blinda” människorna.
  Lite rå medeltid blandat med lite klassisk svensk-ish fantasy. Älvor, troll, skogens invånare och kanske ett par slottsspöken.

  Och wow. Det här blev en gnutta längre än jag tänkt… men tack för allt och jag ser fram emot att återuppleva ditt Livgård.

  /Amin

  • Henrik Larsson says:

   Tjena Amin, och tack för uppsatsen!!

   Fluffypuffy-fantasy har väl sin charm den också, men jag kan hålla med om att jag knappast skulle läsa en sådan bok idag. För en tid sedan började jag t.ex. med första boken i en av de STORA fantasyförfattarnas serie, och jag var spyfärdig efter bara ett par sidor. Jag försökte tvinga mig att läsa vidare, men efter cirkus 50-60 gick det inte mer.

   Fantasyn har dock ett problem, särskilt i Sverige. Den ses som en barn/ungdoms-genre, och därför går fluffypuffy hem betydligt oftare hos förlagen än elak vuxenfantasy. Men men, jag tycker ändå att vi är på rätt väg.

   Ha det
   Henrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.